הכנה לוועדה רפואית בביטוח לאומי
הוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי מסוגלת לחרוץ גורלות ולקבוע אישורים או דחיות של מתן קצבאות, הקלות והטבות עבור אזרחים רבים הפונים אל המוסד לביטוח לאומי כאשר המצב הבריאותי שלהם אינו טוב והם זקוקים לסיוע.
מכיוון שפקידי המוסד לביטוח לאומי מכירים מקרים רבים שבהם אנשים ללא כל בעיה ניסו להערים על המערכת ולקבל כספים שלא מגיעים להם – ישנו פיקוח הדוק על כל סכום ועל כל אישור קבצה וכל מקרה נבחן היטב לעומק לפני שתתקבל החלטה.
ועדות רפואיות מתכנסות מדי פעם כדי לדון בתביעות שהוגשו על ידי אזרחים המבוטחים על ידי המוסד לביטוח לאומי וכדי לקבל את ההחלטה הנכונה והמתאימה עבור כל אחד ועבור כל מצב. חברי הועדה הינם אנשי מקצוע מתחומי הרפואה הרלוונטיים למקרים שיידונו בועדה וגם מתחומים חברתיים כמו עובדים סוציאליים ו/או פסיכולוגים.
תפקידם של חברי הועדה הוא לבחון כל מקרה וכל תביעה או בקשה ולהחליט האם יש הצדקה באישור התביעה או שמא יש לדחות אותה על הסף.
מה תהליך ההגעה אל ועדה רפואית?
על מנת להגיע אל הועדה הרפואית יש להגיש בקשה או תביעה לקבלת קצבה שנושאה רפואי. התביעה (או הבקשה) תידון ואל המבוטח יישלח מכתב זימון להגיע אל ועדה רפואית המתכנסת בסמיכות למקום מגוריו במועד קרוב. מומלץ להיעזר בחברה מקצועית הבקיאה בתחום מימוש זכויות רפואיות שתבצע הכנה עבור ועדה רפואית בביטוח לאומי
כדי להגיע מוכנים כדאי להכין מראש את כל המסמכים הקשורים למצב הבריאותי, לרבות חוות דעת של רופאים מומחים, המלצות לטיפולים או אישורים על מתן מרשמים לתרופות קבועות ו/או כרוניות. מומלץ לגבי אל ועדות רפואיות בליווי וייצוג של עורך דין המומחה ומתמצה בתחום זה.
בזמן ועדה רפואית נמצא המבוטח בנוכחות חברי הועדה ועליו להציג את המצב הבריאותי שלו, להסביר איך מצב זה פוגע באיכות החיים שלו ומדוע (על פי דעתו) יש לאשר את התביעה שלו.
כדאי מאד לפני ההתייצבות בפני ועדות רפואיות לשמוע על מהלך הדיון מפי אנשים שעמדו במצב דומה על מנת להיות מוכנים ככל האפשר. כדאי גם לקבל הסבר מהרופא המטפל כדי להיטיב להסביר את המצב לחברי הועדה וכך לנסות ככל האפשר לגייס אותם לטובת המבוטח כדי שייאותו לאשר את בקשתו.
ועדה רפואית בביטוח לאומי
האולמות שבהם מתכנסות הועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי חייבות להיות נגישות לאנשים בעלי צרכים מיוחדים מפני שאלה הם האנשים שבדרך כלל יופיעו בפני הועדה.
הכניסה והמעברים יהיו נגישים לאנשים בכיסאות גלגלים, שלטים יירשמו גם בכתב ברייל עבור עיוורים ובמידת הצורך יגיע לדיון הועדה אדם שיתרגם את דבריהם של חברי הועדה לשפת הסימנים לטובת אדם חרש שיגיע לועדה. מעמד הועדה עלול להיות מלחיץ עבור אנשים מסוימים ולכן חשוב שלפחות הדרך תהיה נגישה, נוחה ונעימה.