אף אחד מאיתנו לא אוהב לעמוד בפני סיטואציה בה אין לו מעבר והוא אינו יכול להמשיך בדרכו בגלל מכשול או מחסום החוסם אותה. עבור ציבור הנכים זוהי מציאות יומיומית. מבנים רבים אינם נגישים לנכים וכוללים מדרגות בכניסה לבניין או בתוכו. הדבר נכון במיוחד למבנים ישנים אשר נבנו ללא מודעות לעניין. מבני ציבור, מתנ"סים, מרכזים קהילתיים ואף משרדים ממשלתיים יכולים להיות בלתי עבירים לנכים והדבר מקשה מאוד על התנהלותם היומיומית. פתרון מצויין שנמצא להתמודדות עם מצבים אלה הוא מטפס מדרגות. רבים מן הנכים מעידים כי מטפס המדרגות הוא בגדר הצלה עבורם.
להגיע לחדר בקומה השניה או לדירה
לא כל הנכים המרותקים לכיסא גלגלים או מתקשים בהליכה נמצאים במצב זה לאורך שנים. רבים מהם היו בריאים לחלוטין ורק עם הזדקנותם החלו בעיות בבריאותם שגרמו להם להתקשות בהליכה. לכן, רבים מהם זקוקים למטפס מדרגות לא רק בכדי להכנס למבנה ציבורי כזה או אחר אלא בכדי להגיע לביתם. לפני שנים אותם אנשים קנו דירות בבניין בו אין מעלית או אפילו קנו דירות בנות שתי קומות. היום, הם לא היו יכולים לעלות לקומה השניה בביתם או להגיע לדירתם ללא מטפס מדרגות.
מטפס מדרגות למבנים ציבוריים
לא רק הנכה עצמו רוכש מטפס מדרגות לשימושו. היום, על פי חוק כל הבנים הציבוריים צריכים להיות נגישים גם לנכים. כיוון שבמבנים רבים כמעט בלתי אפשרי לבנות מעלית או להנגיש את המבנה עצמו הנמצא במפלס גבוה או נמוך יותר מן הרחוב, הם דואגים לכך שיהיו מטפסי מדרגות לשימושו של כל אדם הזקוק לכך. הדבר ללא ספק מקל ומאפשר את התנועה במבנה גם לנכים.
מטפסי מדרגות מסוגים שונים
ניתן למצוא סוגים שונים של מטפסי מדרגות, מהפשוטים יותר שהם גם ניידים ועד למורכבים יותר המותקנים באופן קבוע במקום מסויים. מטפס מדרגות נייד נוח מאוד ליציאה מן הבית ולהתניידות בתוך כל מבנה שאינו נגיש לנכים או במדרגות חיצוניות שברחוב. מטפס מדרגות קבוע מותקן לרוב בבניין בו מתגורר האדם או בתוך דירתו אם היא כוללת שתי קומות. ישנו מטפס בעל מושב המוצמד למעקה המדרגות ומיועד בעיקר לכאלה המסוגלים ללכת, להתיישב על המושב ולקום ממנו או מטפס בעל משטח המתאים להנחת כיסא הגלגלים.